Şu dönemde evlenemem Röportaj: Merve YASMUT
"
Bez Bebek" dizisinin başrol oyuncusu Evrim Akın, evlilik yolunda ilk ciddi adımı atıp söz yüzügü taktı, ama nikah masasından kaçıyor!Evlenmek için doğru zaman olmadığını düşünen başarılı oyuncu, endişelerini şu sözlerle ifade etti: "Hem maddi hem de manevi anlamda kendimi hazır hissettiğim zaman evleneceğim. Şimdi nasıl evleneyim? Ekonomik kriz var, yarının ne olacağı belli değil. Hep kaygılarla geçiyor günler. Ben bu kaygılarla hayatımda temiz bir sayfayı açamam."
Şu sıralar genç hayranları fazla olan "Bez Bebek" adlı dizide başrol oynuyorsunuz. Çekimler nasıl gidiyor?- Keyifli. Şu ekonomik kriz döneminde çok şükür ki işimiz var.
Kriz sizi etkiledi mi?- Tabii, hepimizi etkiledi. Dizi ayda dört bölümken şimdi üçe hatta ikiye düştü. Ücretlerde de indirim yapıldı. Çevremizden duyuyoruz, bir sürü işsiz arkadaşımız var. Onları görünce "Çok şükür ki işimiz var" diyoruz.
Bu kadar çok dizi ekrana veda ederken, "Bez Bebek"in yayına devam etmesinin sırrı ne?- Geçen sene kriz yoktu ve çok büyük dizilerle rekabet ediyorduk. O zamandan bu zamana var oluş sebebi tamamen samimiyetin oluşu. Kanalın bu diziyi sürekli yayınlaması da, talebin oluşu ve kanalın elinde daha iyi bir şeyin olmaması bence.
Oyunculukta 11 seneyi doldurdunuz ve daha çok gençsiniz. Geriye dönüp baktığında neler görüyorsunuz?- Çok acılar çektim. Çoğu zaman oyunculuğu bırakmayı bile düşündüm. Ama çok eğlendiğim projelerde de yer aldım.
Neden oyunculuğu bırakmayı düşündünüz?
- Bir diziye başlıyorsun, üç-dört bölüm sonra kaldırılıyor ve bir sezonu boş geçirmek zorunda kalıyorsun. Hem maddi hem de manevi anlamda boşlukta kalıyorsun. İşin manevi kısmı daha önemli. Oyunculuğa o kadar emek vermişsiniz, ama bir bakıyorsunuz işsiz kalmışsınız. Bu durum biz sanatçıları çok etkiliyor. Maneviyatım boş kalınca anlamsızlaşıyor her şey ve "Başka bir iş mi yapsam" demeye başlıyorsunuz.
Sette gördüğüm kadarıyla çok enerjiksiniz. Hiç yorulmuyor musunuz?
- Sevdiğiniz işi yapıyorsanız, enerjiniz hiç bitmez. Mesela evde misafir ağırladığım zamanlar dünyanın en uyuşuk, en sıkıcı insanıyımdır. Ama şu sete 40 derece ateşle gelsem bile her şeyi unutuyorum. Çünkü set benim için var olduğumu hissettiğim alan...
En son "Sonbahar" dizisinin setinde üzücü bir olay yaşandı. Dizi ekibinden iki kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Dizi sektöründeki olumsuzluklar hakkında neler düşünüyorsunuz?