Evrim Akın Fan Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evrim Akın Fan Club

Evrim Akın Fan Club'e Hoş Geldiniz..

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

ALPAY KEMAL ATALAN

YazarMesaj
.sonay.
Tam Evrimci
Tam Evrimci
.sonay.

Metin Alanı : <center><font color="white"><marquee direction="left" style="background:red">Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®️.</marquee></font></center>

ALPAY KEMAL ATALAN Empty
MesajKonu: ALPAY KEMAL ATALAN   ALPAY KEMAL ATALAN EmptyPtsi Ağus. 24, 2009 11:45 am

YENİ HAKAN
ALPAY KEMAL ATALAN Alpay2047xy1

Alpay Kemal Atalan (Doğum 9 Ocak 1978, Ereğli) Tam adı Alpay Kemal Atalan olan genç diyebileceğimiz arkadaşımız 9 Şubat 1978 Karadeniz Ereğli doğumludur.Şöhret öncesi Ankara'da yaşamıştır.Nitekim doğum tarihinden de anlaşıldığı gibi 30 yaşında ve kova burcudur.Orta öğrenimini Ankara TED Koleji'nde tamamlamıştır.Son derece varlıklı bir ailenin çocuğudur.Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi , Tiyatro (Oyunculuk) bölümünde burslu olarak okumuştur. 2008 yılında Tülin Şen ile hayatını birleştirmiştir.

Dizi deneyimleri
Alpay Kemal Atalan'ın ilk deneyimi 2002 yılında Yarım Elma adlı dizide başladı. Sonra 2007 yılının son çeyreğinde Genco adlı dizide Genco karakterinde oynamaya başladı. Genco dizisiyle popülerlik kazandı.Şimdi ise Ay Işığı dizisinde yardımcı oyuncu görevindedir.

Filmografi

Yarım Elma - 2002
Avrupa Yakası - 2004
Ah Be İstanbul - 2004
Bütün Çocuklarım - 2004
Körfez Ateşi - 2005
29-30 - 2006
Genco - 2007
Mutluluk - 2007
Ay Işığı 2008
BEZ BEBEK-2009
.sonay.
Tam Evrimci
Tam Evrimci
.sonay.

Metin Alanı : <center><font color="white"><marquee direction="left" style="background:red">Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®️.</marquee></font></center>

ALPAY KEMAL ATALAN Empty
MesajKonu: röportaj   ALPAY KEMAL ATALAN EmptyPaz Ağus. 30, 2009 12:50 pm

Alpay Kemal Atalan Röportajı
Genco dizisinin kahramanı Alpay Atalan, diziyle aynı adı taşıyan Genco karakteriyle adından söz ettiriyor.Kariyerinde basamakları yavaş yavaş tırmandığını belirten Atalan, "Hiç acelem yok. Çay misali demleniyorum. Bu sektörde hızlı çıkış yapan aynı hızla iner" dedi.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?
- 29 yaşındayım. Ted Ankara Koleji’nden sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü 4 yıl burslu okudum. Aziz Nesin’in oyunlarından derlenen "Azizname"yle yurtiçi ve yurtdışındaki oyunlarda yer aldım. Tiyatro çalışmalarımdan sonra televizyon oyunculuğuna başladım. "Ah be İstanbul", "Bütün Çocuklarım", "Hasret" adlı dizilerde rol aldım.
Yani şimdiye kadar usta dediğimiz Kadir İnanır, Fatma Girik gibi isimlerin yer aldığı dizilerde oynadınız...- Ben set adabını onlardan öğrendim. Onlar gerçekten usta isimler... Adlarıyla anılmaları da bunun göstergesi, bizden bahsedenler "Genco’da oynayan çocuk" diye bahsediyor genelde... Eskilerin karakterlerini hatırlamıyoruz bile.
29 yaşındasınız. Zaman zaman "Geç tanındım" diye düşünüyor musunuz?
- Bu benim tercihim. Tabii ki çok denedim ama yavaş adım atmak her zaman daha iyidir. Hızlı bir çıkış yapan hızla geri iner. Ben merdivenleri yavaş yavaş çıkıyorum, hiç acelem yok. Hiç geç olduğunu da düşünmüyorum. Aksine insan böylece çay misali demleniyor. Ben de doğru bir yaşta, doğru bir ekiple buradayım.
Genco karakteri çok sabırlı, siz de öyle misiniz?
- Evet, zamanı geldiğinde hareket etmeyi severim. O noktaya gelene kadar da sabrımı sonuna kadar kullanırım.
Türkiye’de jön sıkıntısı olduğunu düşünüyor musunuz?
- Böyle bir sıkıntının olduğunu düşünmüyorum. Bizim nesil içinde çalışkan, sabreden birilerinin olması lazım. Son 7-8 yıldır çok fazla oyuncu çıktı ortaya... Okuyan da okumayan da geliyor.
Bu durum sizi rahatsız ediyor mu?
- Metin Akpınar alaylı diye onu kabul etmeyecek miyiz? Okul okumak bir şey getirmiyor. Acaba okulu doğru mu okudunuz? Benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımdan biri bakkal diğeri fotoğrafçı dükkanı açtı. Başka bir bölüm okusalar daha başarılı olabilirlerdi. Mustafa Altıoklar, Cüneyt Arkın gibi isimler doktor olmak için okumuş ama bu mesleği seçmişler. Bunun bir kıstası yok. Bu meslek gönülle yapılır.
Ne kadar süredir sokağa çıktığınızda insanlar sizi tanımaya başladı?
- Genco başladığından beri sokaktaki insan da beni tanıyor. Fotoğraf çektirmek isteyenler, imza almak isteyenlerle çok sık karşılaşıyorum. n Gözde YILMAZ
Kadir İnanır’la sinema filminde oynamak isterim
- Bu meslekteki hedefleriniz nedir?
Ben de her oyuncu gibi sinema filminde rol almak isterim. Genco’yla birlikte gelen bir çok teklif var ama zaman yok. Daha önce Kadir İnanır’la çalıştık ama ileride kendisiyle bir sinema filminde rol almak isterim. Veya "Yaprak Dökümü"nde rol alan Bennu Yıldırımlar benim için tam anlamıyla demlenmiş bir oyuncu. Onunla da sinema filminde oynamayı isterim.

Röportaj:Gözde YILMAZ

ALPAY KEMAL ATALAN
1 sayfadaki 1 sayfası