.sonay. Tam Evrimci
Mesaj Sayısı : 454 Yaş : 29 Nerden : NEVŞEHİR Metin Alanı : <center><font color="white"><marquee direction="left" style="background:red">Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı.</marquee></font></center> Kayıt tarihi : 23/08/09
| Konu: 'Tiki Selin' Avrupa Yakası defterini açmamak üzere kapatmış... Cuma Eyl. 04, 2009 10:30 am | |
|
“Avrupa Yakası” dizisinde “Tiki Selin” rolüyle gönüllerde taht kuran Evrim Akın, son bir yıldır büyük ilgi gördüğü için FOX’ta sürekli tekrarı yayınlanan “Bez Bebek” dizisindeki performansıyla göz dolduruyor...
Küçükler kadar büyükleri de ekran başına toplayan, senarist Nil Banu’nun kaleme aldığı FOX’un fantastik dizisinde Akın, 100. yaş gününde doğumgünü hediyesi olarak insan olmayı dileyen ve bu isteği gerçekleşen “Nana” isimli bir bez bebeği canlandırıyor.
Oyunculukta 10. yılını deviren 28 yaşındaki Akın, “Oyun oynamayı çok seviyorum. Eğer bu işi yapmazsam, ruhsal olarak hastalanırım” diyor. İşte Evrim Akın'ın Milliyet'e verdiği röportaj...
“Avrupa Yakası”ndan sonra bir yıl ara verdiniz ve bir fantastik diziyle döndünüz. Bu kararı verirken neler belirleyici oldu? Hiç pedagojik alt yapısı olan bir dizi teklifi gelmemişti. İçimdeki çocuğu kaybetmediğim için onu bir şekilde yansıtmak istiyordum. Diziyi kabul etmemdeki en büyük nedenlerden biri buydu. Diğeri de senaristimizin Nil Banu Engindeniz olması, yani kadın olması. Çünkü kadını, kadından daha iyi kimse anlamaz.
Rol arkadaşınız Tan Sağtürk nasıl bir partner? Başta insan olarak çok düzgün, tüm egolarını yemiş, yutmuş bir adam. Onun yerinde olsam, yıllarca Fransa’da, Türkiye’de başbaletlik yapmış, okulları var, egom benden bir iki adım önden gidebilirdi. Tan, bunların ötesinde düzgün ve beyefendi... Onunla çalışmaktan keyif alıyorum. Çocuk oyuncularımız da kendi çocuğum gibi... Yemek yemelerinden, okumalarına kadar başlarındayım.
Diziniz o kadar çok yayınlanıyor ki, hele bir dönem, ne zaman kanalı açsak sizin dizi vardı... Bu konudan memnun musunuz? Tan (Sağtürk) bir şey anlattı geçen gün... Yurtdışından bir arkadaşı gelmiş, “Aaa Bez Bebek TV’de FOX diye bir iş var” demiş. (Gülüyor) Kanalın böyle bir politikası var, bir şey diyemiyoruz. Ben bu durumdan çok hoşnut değilim, dizinin büyüsü bozulacakmış gibi geliyor. Yüzüm eskiyor. Tabii, bir de iyi tarafı var. Biz 46. bölüme başladık. Kafalarda dizi müthiş şekilde yer ediniyor. İkinci bölümü bile hatırlayan çocuklar oluyor.
Ata Demirer, “Avrupa Yakası”na döndü. Ne düşündünüz? Sevindim, iyi, güzel... Hümeyra’nın ayrılmasına üzüldüm, saçma geldi bana... Annesiz nasıl olacak ki?
Size tekrar teklif gelse...? Yok, ben tamamen kapattım o defteri... Hani kitabı okuyoruz ve sayfayı çeviriyoruz, tekrar başa döner miyiz? Bir şey anlamadıysak döneriz. Ben çok şey anladığım için dönmeye ihtiyacım yok. Şu an zaten sevilen bir dizide oynuyorum, kanalımdan da memnunum.
“Avrupa Yakası”ndan problemli bir şekilde mi ayrıldınız yoksa dostça mı? Kimseyle kötü ayrılmadım. Mesela Gülse (Birsel) ile hâlâ görüşürüm. Ata’yla (Demirer) görüşürüz. Hatta onun “Osmanlı Cumhuriyeti” filminde oynayacaktım ama çekim takvimimiz tutmadı. Yönetmenimiz Jale Hanım’la da görüşürüz.
| |
|